Jak minął Wam weekend? Nam beztrosko, spokojnie i... smacznie!
Na naszym stole królowało niezwykłe ciasto - nie za słodkie nie za kwaśne - czyli Cytrynowiec:)
Macie ochotę na takie połączenie?
Składniki:
Ciasto:
U nas standardowo biszkopt z 6-ciu jajek.
Masa:
2 budynie śmietankowe
galaretka cytrynowa
cytryna
kostka margaryny
2 łyżki cukru pudru
2 jajka
Ponadto:
3 paczki herbatników
0,5 l kremówki
2 śmietan fixy
Wykonanie:
Masa:
budynie ugotuj w 0,5 l wody. Wymieszaj z sokiem z cytryny i galaretką w proszku. Margarynę , cukier i żółtka utrzyj, połącz z masą. Dodaj ubitą z białek pianę, połącz.
Kremówkę ubij z fixami. Na cieście rozłóż masę cytrynową , na nią ubitą kremówkę. Przykryj herbatnikami. Udekoruj polewą czekoladową.
Gotowe dzieło:
Smacznego !!!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz