Składniki:
- 10 dag masła
- 1 i 2/3 tabliczki posiekanej białej czekolady
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka wydrylowanych wiśni
Wykonanie:
W rondelku rozpuść masło i czekoladę, a następnie odstaw do wystygnięcia. Ubij jajka z cukrem pudrem na jasną masę. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie dodaj masę czekoladową i zmiksuj na gładko. Formę (ok. 20x20 cm) wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej przygotowane ciasto. Na wierzchu ułóż wiśnie, lekko je wciskając. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Po ostudzeniu ciasta możesz posypać je dekoracji cukrem pudrem (najlepiej tuż przed podaniem).
Nasze dzieło:) Wypróbujcie i podzielcie się swoimi wrażeniami. Mamy nadzieję, że będzie smakować;) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz